Kantin Sekolah Ke Cafe Hotel Mewah. Jangan Terkejut Harga Makanan Di Sekolah Pun Murah dan berbaloi.

Pelajar berusia 12 tahun ke atas banyak meluangkan masa di sekolah hingga lapan jam sehari.

Oleh yang demikian, intervensi pemakanan sangat sesuai dan ideal dilakukan di sekolah dalam menyediakan persekitaran yang menyokong murid untuk mengamalkan pemakanan sihat.

Tapi Ada satu sokolah pada tahun ini menarik perhatian ramai. Cara penyedian dan beraneka resepi telah dihidangkan dan dijual pada kantin sekolah amat menarik dan tersusun.

Kantin Contoh ini patut diberi pujian dan kredit kerana nampak mewah tapi harga pun murah kerana berbaloi dari segi kualiti makanan yg dihidangkan.

Jom lihat makanan dah kaadaan kantin sekolah yg dikongsi kan oleh sesorang di facebook ini mendapat pujian ramai.

Kantin Sekolah Kebangsaan Pauh Jaya Pulau Pinang 2019 bagaikan “Restoren Mewah”didalam sekolah……Tahniah owner “Sireh Cafe” Mohd Fahmi Ahmad atas inovasi dan kreativiti yg dihasilkan …(sapa nk addfriend or massenger ,sila add Mohd Fahmi tu k,jangan add friend saya ramai2,dia yg tokey tu sebenarnya…hehehehe

Tudia cikgu pun lapar kalau mcm ni.

Kemas tampat cikgu makan

Menu dah harga ok terbaik

Cikgu pun perut kenyang selera makan

Cikgu pun jimat makan hari2 gini

Tersusun makanan dan beraneka.

Padu.. Jangn berebut ye dik

Makanan ringan untuk sarapan pun ada

Nasi goreng ayam kunyit pun cantik susunannya bakan main campak

Mee kari pun nampak sedap

Ini rare tak semua sekolah ada

Macam nasi lemak royel?

Tahniah kepada owner kantin yg menyediakan dan menghidangkan makanan yang berkhasiat beraneka dan murah kenapda pelajar, mengikut keperluan murid sekolah dan patut menjadi contoh di sekolah lain. Sumber : Facebook Mohamad Ismail Amir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *