“Nampak Alur Untuk Tatapan Orang Ke,”- Ini punca mengapa Busana Lia Natalia Dike cam

Sama seperti pelakon lain, Lia Natalia turut memuat naik gambar dress yang digayakan ketika menghadiri majlis Anugerah Skrin 2018 pada Jumaat lalu.

Entri tersebut memaparkan Lia mengenakan sepersalinan gaun emas melekap pada tubuh sarat perincian ilham pereka Firziey Couture.

“Feeling in love sangat dengan baju ni,” tulisnya

Gambar berkenaan telah menerima hampir 15,000 tanda suka setakat ini dan dihujani komen pelbagai daripada netizen yang fokus terhadap susuk tubuh pelakon berkenaan, apabila pelakon itu muat naiknya menerusi Instagram.

Bagaimanapun, ada yang berpendapat baju tersebut terlalu seksi sehingga menampakkan bahagian lurah dada pelakon berkenaan.

Bagaimanapun, masih ada segelintir pihak yang memuji pakaian Lia itu yang disifatkan paling menyerlahkan pada malam tersebut.

 

Apa-apa pun, busana yang dikenakan Lia sememangnya antara yang paling menyerlah pada malam tersebut. Kata orang kalau sudah sememangnya cantik, pakai apa sahaja sekalipun akan tetap kelihatan cantik.

Foto: Instagram Lia Natalia

sumber: MH via Celotehsaja

Artikel Menarik Dibawah,Selamat Membaca

10 DRESS PILIHAN PALING MELETOP DI ANUGERAH SKRIN 2018. TAPI ANTARA SEMUA, DRESS YANG LAST SEKALI ITU PALING STYLE.

Anugerah Skrin 2018 berlangsung semalam di PWTC dan selebriti drama serta filem Malaysia ‘brought it’ di karpet merah. Jom tengok siapa yang paling menonjol!

All hail the queen sis!

Izara Aishah adalah gambaran wanita Asia moden yang berkelas dan elegan semalam. Penulis boleh membayangkan dress dan penggayaan pada Izara ini dibawa ke festival filem besar di Hong Kong, Jepun, malah mungkin ke Cannes.

Rekaan dress daripada Rizman Ruzaini ini diilhamkan daripada drapping kain sari. Cantik betul bila ia digandingkan dengan solekan dan rambut daripada Nuex Rosli serta Juu Ko.

Hotness alert! Siapa kata ringkas tu tak menarik. Ain Edruce hadir ke karpet merah dengan menggayakan custom made dress serba putih rekaan Wei Hao Yong. Manakala aksesori pula dari (wait-a-minute) Charles & Keith! Boleh lah korang tiru balik look Ain ni.

Kami pun obses dengan solekan daripada Natassia Syamin ini. Warna-warna orange-golden bersama blush nipis pada pipi dah cukup untuk menaikkan seri Ain.

Okay, TBH foto ini bukanlah foto terbaik untuk melihat dress Raysha Rizrose. Tetapi kalau korang berada di karpet merah semalam, trust us she was so – cute and elegant!

Raysha adalah antara selebriti yang memilih untuk memakai dress pendek di bawah lutut. Dan memandangkan Anugerah Skrin ini lebih kasual berbanding acara besar lain, kami menyukai kelainan yang dibawakan oleh Dewi Remaja 2014/2015 ini.

Cuma kami harapkan rambutnya dan aksesori subang itu boleh ditukar menjadi lebih moden – high ponytail mungkin? Selain daripada itu, it is a yes!

Tahniah Syafiq Kyle atas kejayaan selaku Pelakon Lelaki Terbaik – Drama Rantaian menerusi Nur! Setelah lebih lima tahun di dalam industri, akhirnya perjuangan kariernya diangkat dengan anugerah tersebut.

Syafiq juga tak kalah di karpet merah. Sebagai selebriti lelaki, tentunya ada kekangan untuk mereka bergaya. Syafiq menggayakan sut daripada Hackett London (dia juga pernah berjalan sebagai model jenama itu pada KLFW 2018).

Kelainan yang dibawakan olehnya dengan menggantikan tie kepada square pocket ‘bertingkat’ menyerlahkan aura Syafiq sebagai pelakon dan selebriti yang mudah mesra.

Double the fun! Seorang lagi pelakon drama Nur iaitu Amyra Rosli turut menaiki pentas untuk meraih anugerah Pelakon Wanita Terbaik – Drama Rantaian. TBH, kami tak sempat untuk melihat kelibat Amyra di karpet merah semalam.

Sejurus selepas menonton menerusi kaca tv, we were not sure of this dress. Iyalah, pandangan kamera televisyen kan terpotong. Kami hanya boleh melihat bahagian muka dan bahunya saja.

Tetapi selepas foto ini keluar di ruangan Instagram, Amyra membuktikan dia adalah pelakon yang sofistikated dengan menyarungkan dress daripada Rizman Ruzaini ini. Nampak, ramai yang setuju apabila netizen memuji kecantikan Amyra semalam.

Kami semua nak jadi seperti Diana Danielle!

Semalam merupakan hari ulang tahun keenam buat Diana dan suami, Farid Kamil. Tetapi Diana masih kelihatan elegan dan sofistikated seiring dengan usia. Dress cantik rekaan Bhawna Navneet ini dibalas dengan solekan dramatik dan rambut severe ke belakang sentuhan Bosco.

Dekat lobi lif / bilik mandi pun boleh! Nora tetap nampak elegan dan lebih muda dari usia semalam apabila menyarungkan busana full skirt daripada koleksi KLFW Fiziwoo ini. Koleksi tersebut memiliki beberapa rekaan yang sememangnya sesuai dengan acara besar seperti Anugerah Skrin.

Nora bijak memilih rekaan yang fresh, sesuai dengan personalitinya sebagai fesyenista. Solekan Khir Khalid juga melengkapkan pakej Nora semalam.

Memakai sut penuh rekaan Razman Razmi, penulis sukakan detailing yang ada padanya. Daripada brooch, aksesori hitam pada butang neckline dan square pocket. Semuanya nampak kena dengan corak fabrik suit yang disarung Alif.

Cuma, pemilihan sneakers NIKE sebagai elemen kasual pada sut ini nampak seakan tak kena. Yes, Alif is young dan seharusnya digayakan lebih muda. Tetapi, kasut oxford ataupun loafers mungkin boleh membuatkan gaya ini lebih menyakinkan.

SUMBER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *