Suku Paling Berbahaya di Hutan Amazon Kerana Hidup Tanpa Pakaian..

Tiada restoran makanan segera atau kedai runcit di hutan hujan di timur Ecuador, mereka akan keluar mencari makanan dengan menyumpit dan menembak monyet.

Inilah Huaorani, suku yang tinggal di pedalaman hutan Amazon. Mereka hidup tanpa pakaian, bergantung pada alam dan paling ditakuti di Amazon!

Amazon, hutan tropika seluas 7 juta km persegi dan membentang di 9 negara Amerika Selatan masih menyimpan banyak tanda tanya. Seperti soal kehidupan di sana, terutama suku-suku yang hidup di pedalaman hutannya dan sulit untuk ditemui.

Suku Paling Berbahaya di Hutan Amazon Kerana Hidup Tanpa PakaianSuku Huaorani telah menetap di hutan Amazon seribu tahun silam. Mereka tidak pernah keluar dari hutannya dan menolak datangnya orang-orang asing. Mereka mengisolasikan diri, bahkan tidak memakai pakaian sama sekali.

Mereka membunuh haiwan dengan menggunakan panah beracun yang ditembak dengan menggunakan sumpit.

Terdapat kurang daripada 4,000 orang dalam suku Huaorani hidup bersama dengan tumbuh-tumbuhan liar di dalam hutan tebal dan daging monyet merupakan makanan utama dalam diet mereka termasuk babi hutan.

4,000 orang dalam suku ini dibahagikan mengikut jantina di mana lelaki berperanan keluar memburu mencari makanan manakala wanita membesarkan anak-anak di rumah.

Suku Paling Berbahaya di Hutan Amazon Kerana Hidup Tanpa Pakaian

Dari catatan sejarah, suku Huaorani dikatakan pantang menyerah kalah. Mereka begitu faham selok-belok hutan Amazon. Ditambah, dengan senjata utamanya adalah sumpit beracun sepanjang 2 meter.

Anak sumpitnya, diberi racun curare. Racun ini biasa diperoleh dari spesies tanaman Chondodendron tomentosum dan Strychnos toxifera.

Biasanya, mereka menggunakan racun tersebut untuk berburu haiwan. Ketika buruannya kena, maka otot-otot haiwan akan lemah seperti lumpuh. Tapi kalau sasarannya mereka adalah manusia, itu lain ceritanya.

 

Pemerintah Ekuador akhirnya membuka mata untuk memingkatkan taraf hidup suku Huaorani. Salah satunya adalah Tropic Eco, yang mendirikan sektor pelancongan bernama Huaorani Eco Lodge dan menjual pakej pelancongan untuk tinggal bersama suku Huaorani.

Ada dua pakej yang dijual, iaitu 4 hari 3 malam dan 5 hari 4 malam yang masing-masing berharga USD 1,095 dan USD 1,359. Jadi berminat atau tidak untuk bertemu dengan suku paling berbahaya di hutan Amazon ini?

Suku Paling Berbahaya di Hutan Amazon Kerana Hidup Tanpa PakaianSuku Paling Berbahaya di Hutan Amazon Kerana Hidup Tanpa Pakaian

Sumber: Media2060

[VIDEO] Dalam Diam-Diam Isteri Merakam Suaminya Yang Disangka Sedang Bersarapan Di Dapur..Apa Yang Isteri Dia Nampak Pasti Menitiskan Air Mata..

(Video Di Bawah Sekali)

Seorang anak pasti mereka menyayangi seorang ayahnya lebih daparipada itu,bahawa anak gadis ini mesti lebih manja dengan ayahnya.mereka berdua di dapur ,sangkakan ingin memasak,pada ketika itu anak gadis ini dengan ayahnya tidak tahu ibunya telah meletakkan dan merakam satu camera tentang kajian mereka berdua didapur.hanya 1.4 minit itu membuat satu tangkapan,terakam kamera itu bahawa anak dan ayahnya berada didapur sambil mendengar alunan muzik yang suasana menjadi begitu lembut sekali

Dia tidak mendengar apa-apa berlaku di dapur selain daripada muzik, dan kerana kelaparan beliau bangun untuk melihat apa ada di dapur untuk dimakan. Tetapi dia tidak pernah jangka apa yang dia bakal lihat

Suaminya telah memutuskan untuk mendengar muzik, mengambil anak perempuan dan menari dengan gadis kecil mereka.

Tanpa berfikir panjang, Si ibu terus mengambil telefonnya dan terus merakam saat-saat itu.

Berikut adalah beberapa perkara yang paling penting seorang ayah boleh meninggalkan sebagai warisan kepada anak perempuannya:

Saya membesar tanpa bapa, jadi ibu saya adalah ibu dan ayah saya. Walau bagaimanapun, saya sentiasa membesar perasaan bahawa ada sesuatu yang hilang dalam hidup saya. Kehadiran seorang bapa dan apa yang dia boleh mengajar anak-anak perempuan yang tidak ternilai.

Ini adalah sebahagian daripada perkara-perkara yang, sebagai seorang bapa, anda boleh lakukan untuk orang-orang puteri diberikan Tuhan dalam hidup anda:

Menunjukkan beliau bagaimana seorang wanita patut dijaga

Malam tadi semasa menonton “Wedding Greek Big Saya” dengan anak perempuan yang tertua, saya menegaskan bahawa seorang lelaki yang akan suka dia selama-lamanya akan berkorban untuk wanita yang dicintainya. Beliau juga perubahan apa yang hendak berubah dan memahami bahawa dia dan keluarganya adalah pakej kumpulan.

Seorang bapa boleh mengajar dia ini dengan contoh beliau, rasa hormatnya kepada ibunya, hormatnya kepada anak-anak perempuan dan hormatnya kepada wanita secara umum. Ini akan membantu beliau mendapat standard yang tinggi untuk lelaki dan akan membantu beliau merealisasikan nilai sendiri. Dia tidak akan menerima seorang lelaki yang tidak menghargai dia seperti dia layak.

Ajar kanak yang bermimpi kos apa-apa, tetapi dia mesti berusaha untuk menjadikan impian menjadi kenyataan

Bertanya tentang impiannya, apa yang dia menjangka daripada projek-projek kehidupan, hari dan sekolah. Mendengar dengan teliti dan, apabila anda tahu impiannya, menunjukkan beliau langkah-langkah kecil untuk mencapai lebih mereka. Apabila anda membesar, anda sedar bahawa lebih besar impian, lebih besar langkah-langkah yang anda perlu ambil.

Menunjukkan bahawa apa yang di dalam bernilai lebih daripada penampilannya

Tidak mengulas mengenai penampilan fizikal wanita lain, walaupun isteri atau anak-anak perempuan anda. Cuba untuk mengajar mereka bahawa penampilan luar tidak akan sentiasa terakhir, kerana tidak ada yang dapat memelihara kecantikan fizikal selama-lamanya. Ia kecantikan bahagian dalam orang yang memberikan kita buah-buahan yang kekal.

Kemudian beliau akan menganggap kecerdasan beliau, personaliti dan perspektif peribadi yang lebih tinggi dan menyedari kecantikan fizikal tidak penting.

Mengajar tentang kesaksamaan

Ibu dan ayah dapat melakukan perkara yang sama, jadi dia boleh mencapai perkara yang sama seperti orang lain juga. Beberapa pencapaian boleh mengambil lebih banyak masa dan usaha, tetapi lambat laun semua lelaki dan wanita boleh berjaya.

Mengajarnya ia tidak boleh diterima untuk menjadi kedua apa-apa atau sesiapa sahaja

Dia adalah bernilai segala-galanya di dunia dan tidak boleh menerima yang pelan seseorang berbuat B. Menekankan nilai beliau. Menekankan bahawa dalam dunia cinta tidak ada pertukaran barangan. Mengajar beliau untuk menjaga nilai-nilai dia tinggi.

Mengajarnya bahawa kesilapan tidak menentukan kita – mereka mengajar dan menguatkan kita

Membiarkan kejatuhan beliau dan membuat kesilapan, tetapi tinggal di sisinya dan angkat dia dan mendapatkan dia dimulakan sekali lagi. Mengajar beliau bahawa selepas setiap kesilapan dia tidak bermula kembali pada awal lagi, kerana dia kini lebih kuat.

Mengajar dia untuk tidak mempunyai hari yang baik tetapi hari yang setimpal

hari yang baik ialah yang mana kita tidak mengambil risiko, dan hari-hari di mana kita tidak berkembang. hari berbaloi datang apabila kita mengambil risiko. Tanpa mengira keputusan, sehari berbaloi adalah apabila orang lain atau sesuatu dalam diri kita berubah.

Mengajarnya cinta anda adalah tanpa syarat dan anda akan berada di sana walaupun segala-galanya runtuh

Tidak ada yang menakutkan daripada pengabaian atau kerugian. Menjadi batu yang dia perlukan. Bantu dia tahu bahawa walaupun angin hidup cuba untuk air mata ia pergi, anda tidak akan membiarkan dia pergi.

Mengajar beliau untuk menari

Dan mengingatkan beliau bahawa apabila hari itu datang bahawa anda memberi dia kepada seorang lelaki istimewa yang suka dan menghormati beliau hanya sebagai banyak yang anda lakukan, anda akan menari dengan sekali lagi beliau untuk meraikan cinta.

 

Sumber

https://pastiheboh.win

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *