Ini Harapan Najib Razak Selepas Semua Ditarik Balik Kecuali Seorang Sahaja Tinggal

SEMUA pegawai keselamatan, polis pengiring dan pegawai bantuan kepada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ditarik balik oleh kerajaan, hari ini.

Najib melalui status Facebook rasminya memaklumkan semua anggota terbabit yang bertugas dengannya di Pejabat Perdana Menteri dan kediaman rasmi di Seri Perdana, Putrajaya, ditarik balik oleh kerajaan baharu kecuali seorang pegawai ADC.

“Hari ini, saya membalas tabik hormat dan mengucapkan selamat tinggal kepada kumpulan pengawal pengiring, Unit Tindakan Khas, polis pengiring dan pegawai yang ditugaskan untuk menyediakan kawalan keselamatan dan bantuan kepada saya dan keluarga sama ada di Pejabat Perdana Menteri serta di kediaman rasmi Seri Perdana.

Semua ditarik kecuali seorang masih berkhidmat. 

“Sejak beberapa minggu ini, semua pegawai keselamatan, polis pengiring serta pegawai bantuan yang ditugaskan kepada saya sudah ditarik balik oleh kerajaan baharu kecuali seorang pegawai ADC (Aide De Camp).

“Tak dapat dinafikan, mereka berselubung emosi dan ada yang menitiskan air mata ketika kami berlafaz kata perpisahan.

Jasa tidak akan dilupakan

“Saya dan keluarga tidak akan lupakan jasa, persahabatan dan kesetiaan mereka sepanjang sembilan tahun ini, termasuk mereka yang sudah berjasa kepada kami selama 14 tahun ketika saya masih Timbalan Perdana Menteri,” katanya.

Najib turut mengucapkan selamat maju jaya dan berharap mereka akan terus berkhidmat kepada kerajaan baharu dengan dedikasi dan kesetiaan yang sama ketika bersamanya.

Mohon mereka dijaga elok

“Saya juga mohon kerajaan baharu supaya sentiasa menjaga kebajikan mereka kerana mereka adalah anggota dan pegawai berdedikasi yang akan berkhidmat kepada kerajaan hari ini dengan penuh kesetiaan,” katanya.

Sumber : Hmetro Online

Ini Harapan Najib Razak Selepas Semua Ditarik Balik Kecuali Seorang Sahaja Tinggal

Posted by Oh Gebang on Tuesday, 29 May 2018

Beliau mengucapkan selamat maju jaya kepada pegawai-pegawai keselamatan berkenaan,Foto Disekitar Perjumpaan

SEBELUM iNI, Di Zaman Najib, Polis pernah tarik balik khidmat pengawal peribadi Dr M

mahathir-utk-3

PETALING JAYA: Polis hari ini menarik balik khidmat pengawal peribadi Unit Tindakan Khas (UTK) bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Genap setahun yang lalu, Kak Fauziah dan pembantu rumah di pejabat dipindahkan dan ditamatkan kontrak oleh kerajaan.

“Hari ini, khidmat pengiring Unit Tindakan Khas (UTK) pula ditarik balik. Perjuangan tetap diteruskan,” katanya di Facebook hari ini.

Pada 4 Mei tahun lalu, bekas ketua polis negara Tan Sri Khalid Abu Bakar menyatakan khidmat pengiring trafik Dr Mahathir ditarik balik.

Beliau berkata perkhidmatan itu diberhentikan seminggu sebelum itu, namun khidmat pengawal pengiring iaitu pegawai polis dari UTK masih diteruskan.

Menurutnya, tindakan itu terpaksa diambil selepas Dr Mahathir menyertai perhimpunan Bersih, perhimpunan bantah GST, dan kutipan tandatangan untuk deklarasi yang bercanggah dengan peruntukan undang-undang dan perlembagaan negara.

“Saya telah menarik balik khidmat pengiring trafik untuk Tun Mahathir … itu adalah atas keputusan saya sebagai ketua polis negara. Apa guna kita memberi iringan trafik terhadap individu yang melanggar peruntukan undang-undang dan perlembagaan, kita tidak dapat menyokong apa juga perbuatan yang melanggar undang-undang negara,” katanya.

sumber: fmt, SINAR HARIAN via Media2030

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *