Gadis Ini Ditemui Terombang-ambing Berseorangan Di Lautan Lepas…. Semasa Ditolong, Gadis Ini Tidak Mahu Berbicara Apapun. Sepertinya Dia Dalam Keadaan yang Takut Sekali. Selepas 10 Tahun Kemudian, Akhirnya Dia…

Gadis kecil itu berusia 11 tahun. Ia ditemukan hanyut di laut selama beberapa hari. Ia tidak mengatakan apapun mengenai apa yang terjadi selama itu

Jalan-jalan adalah salah satu cara terbaik untuk bersantai sejenak dari pekerjaan. Apalagi jalan-jalan bersama keluarga atau orang terdekat. Itu merupakan hal yang paling menyenangkan.

Berdasarkan laporan buzztube, seorang ahli kacamata kaya dari Amerika, Dr. Arthur Dupperrault membawa istri dan ketiga anaknya berlibur ke pantai Bahama selama 1 minggu. Semua orang sangat gembira. Dia menyewa sebuah kapal dan seorang nahkoda kapal, Julian Harvey (44). Namun, mereka tidak tahu bahaya apa yang sedang menanti mereka…

Awalnya mengira liburan kali ini akan menjadi liburan yang menggembirakan. Namun, sesaat kapal dikemudikan, kerana ada masalah dengan nahkoda kapal, kecepatan kapal menjadi mimpi buruk! Hanya tersisa satu orang yang selamat.

Begini kejadiannya, pada hari keempat liburan, Harvey bersiap ingin membunuh istrinya, Mary (34) kerana menginginkan uang asuransi istrinya yang dia beli beberapa hari lalu. Dia awalnya ingin membunuh Mary dengan pertengkaran, namun ternyata ini menarik perhatian Dr. Arthur dan istrinya, Jean. dengan demikian, Harvey tidak punya pilihan lain selain membunuh Dr. Arthur yang tidak bersalah.

Harvey yang ketakutan tahu bahwa ia tidak boleh meninggalkan seorang saksi, jadi ia harus membunuh 3 anak yang tersisa, Brian (14), Terry (11), Rene (7). Dan Terry adalah yang selamat.

Sebenarnya, saat Harvey hendak membunuh anak terakhir yaitu Terry, ia juga berniat menenggelamkan kapalnya untuk menutupi TKP. Saat Harvey hendak menenggelamkan kapalnya, ia menaruh Terry di sebuah kapal kecil dan menyuruhnya untuk memegang tali agar saat kapal tenggelam, Harvey bisa melompat ke kapal kecil dan melarikan diri.

Namun, Harvey tidak tahu pemikiran anak 11 tahun ini sangat cerdas. Walaupun Terry tidak tahu bahwa keluarganya sudah meninggal semua, tapi ia tahu bahwa telah terjadi sesuatu yang buruk! Dan Terry merasa Harvey lah penyebabnya. Dan jika ia membiarkan Harvey naik ke kapal kecil ini, pasti ia juga akan mati. Jadi, ia memilih untuk melepaskan tali dan membiarkan kapal terombang-ambing sendiri ke lautan atlantik.

Terry yang terombang-ambing diatas kapal kecil

Terry Jo mengambang di lautan selama 3 hari. Selama 3 hari ini, ia tidak makan dan minum. Dia berjuang melawan teriknya matahari di siang hari dan dinginnya angin di malam hari. Dia berkata pada dirinya sendiri: “aku tidak takut. Aku ini pemberani. Aku suka air dan punya iman yang kuat. Aku percaya Tuhan akan membantuku. Aku percaya akan ada orang yang menolongku.” dan akhirnya pada hari keempat, dia ditolong oleh orang Yunani.

Terry berkata bahwa saat itu ia enggan menceritakan kejadian ini sampai suatu hari setelah 10 tahun kemudian, dia akhirnya menenangkan hatinya untuk menceritakan pengalaman traumatik nya kepada temannya dan kemudian temannya membawa dia untuk berobat ke dokter untuk mengatasi rasa trauma pas masa kecilnya.

Setelah Terry dewasa, akhirnya ia berani menceritakan pengalamannya

Setelah mendapat perawatan, Terry memutuskan untuk berbagi pengalamannya dengan menulis buku berjudul 「anak yatim piatu di Samudra」. Di dalam bukunya dituliskan bahwa meskipun masa lalunya sangat buruk, ia akhirnya berjuang untuk mengatasinya. Semua itu kerana dia tidak pernah berhenti berharap.

Inilah Terry Jo sekarang..

Sumber : kisahbenar.co via viralsegera

Lelaki Ini Berjalan-Jalan Pada Musim Salji. Sampai Satu Tempat, Lelaki Ini Ternampak Banyak Tangan Yang Telah Dipotong Tertanam Di Satu Tempat!! Setelah Diperiksa, Lelaki Ini Tergamam Tangan-Tangan Itu Sebenarnya Adalah …

PENEMUAN 52 tangan yang telah dipotong di bandar Khabarovsk di Siberia, berhampiran sempadan China telah mengejutkan ramai selain mencetuskan banyak persoalan. Kesemua tangan itu ditemui di dalam satu beg oleh penduduk tempatan.

Ia dilitupi dengan salji di Sungai Amur dan dipercayai telah dihanyutkan ke bandar berkenaan.

Kawasan penemuan tangan-tangan itu merupakan lokasi popular untuk memancing namun setakat ini penduduk tidak menemui apa-apa yang mencurigakan kecuali persoalan kenapa tangan-tangan itu dipotong.

Cap jari pula hanya ditemui pada satu tangan. Salah satu teori ialah tangan-tangan berkenaan dipotong kerana mencuri.

Manakala teori lain ia kemungkinan tangan milik simati di hospital tetapi sehingga kini penemuan tangan-tangan berkenaan masih menjadi misteri.

Apa yang dibimbangkan ialah tangan-tangan tersebut merupakan sebahagian daripada kumpulan mencuri organ badan dan tangan itu dipotong bagi mengelakkan mayat dikenalpasti.

“Ia adalah pemandangan yang menjijikan,” kata polis.

Media tempatan melaporkan terdapat pembalut perubatan ditemui pada tangan-tangan tersebut. – Mynewshub.cc

Lain pula kes di bawah:

BENGANG kerana anak lelakinya yang berusia 18 tahun ketagih menonton video lucah di telefon bimbit, seorang penjual daging telah menetak tangan anaknya itu.
Insiden ngeri itu terjadi selepas remaja tersebut berkeras enggan menyerahkan telefon berkenaan kepada bapanya.

Kejadian itu berlaku di Hyderabad, India, selepas Mohammad Khalid Qureshi, 18, enggan mematuhi beberapa kali arahan yang diberikan oleh Mohammad Qayyum Qureshi, 45, supaya menghentikan tabiat buruk itu.

Pada hari sebelum kejadian, bapanya menangkap sekali lagi Mohammad Khalid menonton video terbabit melalui telefon barunya. Bapanya cuba merampas telefon itu namun dia gigit tangan lelaki berkenaan dan melarikan diri.

Mohammad Khalid hanya balik ke rumah pada lewat malam. Keesokannya dua beranak itu bergaduh lagi. Mohammad Qayyum yang naik angin dengan anaknya telah mengambil pisau lalu menetak tangan kanan anaknya.

“Apabila dengar jeritan Mohammad Khalid, anggota keluarga yang lain berlari mendapatkannya dan mereka kemudian membawanya ke hospital. Tangannya parah dan kemungkinan dapat disambung semula adalah tipis,’’ kata polis.

Selepan insiden tersebut, Mohammad Qayyum menyerah diri kepada polis dan dia kini ditahan polis. Dia memberitahu anaknya sangat ketagih menonton video lucah dan hanya tidur serta makan sahaja. – MYNEWSHUB.CC

SUMBER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *